Här är ett recept på potatispannkaka med färsk kantarellsås och bacon:
Ingredienser:
- 500 g potatis
- 1 lök
- 3 ägg
- 3 matskedar mjöl
- 1 tsk bakpulver
- Salt och peppar
- 150 g kantareller
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl grädde
- 100 g bacon
- Smör eller olja till stekning
Procedur:
- Skala potatisen och riv den grovt.
- Finhacka löken och lägg till den rivna potatisen.
- Tillsätt även ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar och blanda allt väl.
- Hetta upp en panna med lite smör eller olja, och lägg klatter av potatisdegen på pannan.
- Stek pannkakorna i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllene och krispiga.
- Medan pannkakorna steker kan du göra såsen: Rensa kantarellerna och hacka dem grovt. Hacka även vitlöken fint.
- Fräs kantarellerna och vitlöken i en panna med lite smör tills kantarellerna är möra och saftiga.
- Tillsätt grädden till kantarellerna och låt puttra några minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
- Stek bacon i en separat panna tills det är knaprigt.
- Servera potatispannkakorna med färsk kantarellsås och knaperstekt bacon på toppen.
Smaklig måltid! Gjutjärnspannor du kan köpa dem henne.