En god gammeldags kartoffelpandekage med frisk kantareller sauce samt bacon

En god gammaldags potatispannkaka med färsk kantarellsås och bacon

Här är ett recept på potatispannkaka med färsk kantarellsås och bacon:

Ingredienser:

  • 500 g potatis
  • 1 lök
  • 3 ägg
  • 3 matskedar mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Salt och peppar
  • 150 g kantareller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 100 g bacon
  • Smör eller olja till stekning

Procedur:

  1. Skala potatisen och riv den grovt.
  2. Finhacka löken och lägg till den rivna potatisen.
  3. Tillsätt även ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar och blanda allt väl.
  4. Hetta upp en panna med lite smör eller olja, och lägg klatter av potatisdegen på pannan.
  5. Stek pannkakorna i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllene och krispiga.
  6. Medan pannkakorna steker kan du göra såsen: Rensa kantarellerna och hacka dem grovt. Hacka även vitlöken fint.
  7. Fräs kantarellerna och vitlöken i en panna med lite smör tills kantarellerna är möra och saftiga.
  8. Tillsätt grädden till kantarellerna och låt puttra några minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
  9. Stek bacon i en separat panna tills det är knaprigt.
  10. Servera potatispannkakorna med färsk kantarellsås och knaperstekt bacon på toppen.

Smaklig måltid! Gjutjärnspannor du kan köpa dem henne.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar