Hjemmelavede burgere

Hemlagade hamburgare

Här är ett recept på en läcker hamburgare på en kamado-grill med cheddarost:

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs (10-15% fett)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 4 burgarbullar
  • 4 skivor cheddarost
  • Salladsblad
  • Tomatskivor
  • Skivad rödlök
  • Ketchup och senap efter smak

Procedur:

  1. Slå på din kamadogrill och värm den till en temperatur på ca. 200 grader Celsius.
  2. Blanda nötkött med salt, svartpeppar, vitlökspulver och Worcestershiresås i en skål. Forma köttet till fyra biffar av samma storlek.
  3. Lägg biffarna på kamadogrillen och grilla i 3-4 minuter på varje sida tills de är genomstekta.
  4. Lägg en skiva cheddarost på varje biff under de sista minuterna av grillningen för att smälta osten.
  5. Medan biffarna grillar kan du värma hamburgerbullarna kort på grillen så att de blir lätt rostade.
  6. Montera din burgare genom att lägga en biff med smält ost på varje botten av burgarebullen. Toppa med salladsblad, tomatskivor och skivad rödlök. Tillsätt ketchup och senap efter smak. Lägg den övre halvan av burgarbullen ovanpå burgaren.
  7. Servera omedelbart och njut av din utsökta hamburgare på kamado-grillen med cheddarost!

Tips: Du kan även lägga till andra pålägg till din hamburgare, t.ex. bacon, pickles eller avokado.

Välkommen! Du kan köpa hamburgerpressar här.

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar