Oxtail Stew Opskrift

Oxsvansgryta recept

Ingredienser:

  • 1 kg oxsvans, skuren i bitar
  • 2 msk olja
  • 2 lökar, hackade
  • 2 morötter, skurna i små bitar
  • 2 stjälkar selleri, skuren i små bitar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 matsked mjöl
  • 1 flaska rött vin
  • 1 liter nötbuljong
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar färsk timjan
  • Salt och peppar
  • Färsk persilja, hackad till servering

Handlingsplan:

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta - vi rekommenderar denna gjutjärnspanna. Tillsätt oxsvansar och stek på alla sidor tills de är bruna. Ta bort dem från pannan och ställ dem åt sidan.
  2. Tillsätt lök, morötter, selleri och vitlök i pannan och stek dem tills de är mjuka och jag gör detta direkt i en Grand Feu-panna.
  3. Tillsätt tomatpuré och mjöl och rör om väl. Tillsätt rödvin och låt koka i några minuter.
  4. Tillsätt nötbuljong, lagerblad, timjan och oxstjärtar i pannan. Krydda med salt och peppar.
  5. Sjud i 3-4 timmar eller tills köttet är mört och faller av benen.
  6. Ta bort lagerbladen och timjankvistarna. Servera med hackad persilja på toppen.

Smaklig måltid!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar