Ingredienser:
- 1 kg oxsvans, skuren i bitar
- 2 msk olja
- 2 lökar, hackade
- 2 morötter, skurna i små bitar
- 2 stjälkar selleri, skuren i små bitar
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk tomatpuré
- 1 matsked mjöl
- 1 flaska rött vin
- 1 liter nötbuljong
- 2 lagerblad
- 2 kvistar färsk timjan
- Salt och peppar
- Färsk persilja, hackad till servering
Handlingsplan:
- Hetta upp oljan i en stor gryta - vi rekommenderar denna gjutjärnspanna. Tillsätt oxsvansar och stek på alla sidor tills de är bruna. Ta bort dem från pannan och ställ dem åt sidan.
- Tillsätt lök, morötter, selleri och vitlök i pannan och stek dem tills de är mjuka och jag gör detta direkt i en Grand Feu-panna.
- Tillsätt tomatpuré och mjöl och rör om väl. Tillsätt rödvin och låt koka i några minuter.
- Tillsätt nötbuljong, lagerblad, timjan och oxstjärtar i pannan. Krydda med salt och peppar.
- Sjud i 3-4 timmar eller tills köttet är mört och faller av benen.
- Ta bort lagerbladen och timjankvistarna. Servera med hackad persilja på toppen.
Smaklig måltid!