Short ribs på en kamado grill

Korta revben på en kamadogrill

Här är ett recept på revbensspjäll på kamado-grillen:

Ingredienser:

  • 1 kg korta spareribs
  • 2 matskedar paprika
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • BBQ-sås efter smak

Procedur:

  1. Slå på din kamadogrill och värm den till en temperatur på ca. 120-135 grader Celsius.
  2. Medan grillen värms upp kan du förbereda dina korta revben. Ta bort hinnan på baksidan av köttet så att kryddorna kan penetrera köttet bättre.
  3. Blanda paprika, chilipulver, vitlökspulver, lökpulver, farinsocker, salt och svartpeppar i en skål.
  4. Gnid in kryddblandningen på båda sidor av de korta revbenen.
  5. Lägg korta revben på kamadogrillen, indirekt värme och stäng locket.
  6. Låt köttet steka i 2-3 timmar tills det är mört och saftigt. Vänd köttet då och då.
  7. Pensla BBQ-sås på köttet och grilla i ytterligare 10-15 minuter tills såsen är karamelliserad och köttet är varmt.
  8. Ta köttet från grillen och låt vila i ca. 10 minuter innan du skär den i mindre bitar.

Servera korta spareribs med extra BBQ-sås och ev en fräsch sallad eller grillade grönsaker.

Välkommen! Rökbitar kan du köpa här.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar