Här är ett recept på revbensspjäll på kamado-grillen:
Ingredienser:
- 1 kg korta spareribs
- 2 matskedar paprika
- 1 msk chilipulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- BBQ-sås efter smak
Procedur:
- Slå på din kamadogrill och värm den till en temperatur på ca. 120-135 grader Celsius.
- Medan grillen värms upp kan du förbereda dina korta revben. Ta bort hinnan på baksidan av köttet så att kryddorna kan penetrera köttet bättre.
- Blanda paprika, chilipulver, vitlökspulver, lökpulver, farinsocker, salt och svartpeppar i en skål.
- Gnid in kryddblandningen på båda sidor av de korta revbenen.
- Lägg korta revben på kamadogrillen, indirekt värme och stäng locket.
- Låt köttet steka i 2-3 timmar tills det är mört och saftigt. Vänd köttet då och då.
- Pensla BBQ-sås på köttet och grilla i ytterligare 10-15 minuter tills såsen är karamelliserad och köttet är varmt.
- Ta köttet från grillen och låt vila i ca. 10 minuter innan du skär den i mindre bitar.
Servera korta spareribs med extra BBQ-sås och ev en fräsch sallad eller grillade grönsaker.
Välkommen! Rökbitar kan du köpa här.